Monstruozni komentar Vjerice Radete od kog su svi zanemeli

Narodna poslanica i funkcionerka SRS Vjerica Radeta napisala je monstruozni tvit, a nakon što je objavljeno da preminula Hatidža Mehmedović, predsednica Udruženja „Majke Srebrenice“, kojoj su u srebreničkom masakru, u julu 1995, ubijeni muž i dva sina.

Vjerica Radeta na Tviteru napisala je sledeće:

Sv-k9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWXpVN01EQV8vMzRmMWE3MjAzYmZlMzg2ZWRlZGVmMTEwZGQ2MTIzMWIuanBlZ5GTAs0CQgCBoTAB

Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?! – napisala je.

Stavovi Radete, njenog lidera Vojislava Šešelja i SRS, odavno su poznati javnosti po svojoj grotesknosti, ali je svakoj normalnoj i mentalno zdravoj osobi potpuno nepojmljivo da bilo ko može da ode toliko daleko.

Skandalozni status na Tviteru ona je posle obrisala, ali je bilo kasno, jer se u međuvremenu masovno šerovao skrinošot njenog tvita.

Inače, protiv Radete sud u Hagu vodio se postupak zbog nepoštovanja suda, jer je, uz kolegu Petra Jojića, optužena da je uticala na svedoke u haškom procesu protiv Vojislava Šešelja, tako što su ih pretnjama, ucenama i mitom nagovarali da promene iskaze ili da ne svedoče.

Protiv Jojića i Radete bila je raspisana i poternica, a prema poslednjim podacima, njima bi trebalo da se sudi u Srbiji.