Trampovo lupetanje ili kako su Crnogorci postali najopasnija, najsnažnija i najagresivnija nacija na svetu (VIDEO)

Američki predsednik Donald Tramp doveo je u pitanje obavezu SAD da brani druge članice tog vojnog saveza rekavši da bi angažovanje SAD u odbrani neke male zemlje, kakva je na primer Crna Gora, moglo dovesti i do trećeg svetskog rata.

U intervjuu za Fox News na kraju evropske turneje, tokom koje je učestvovao na samitu NATO, posetio Britaniju i sastao se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Helsinkiju, Tramp je govorio o funkcionisanju i finansiranju zapadnog vojnog saveza.

Na pitanje novinara zašto bi njegov sin, imajući u vidu obavezu svake članice NATO da brani druge članicu, išao da brani na primer jednu Crnu Goru, Tramp je kazao da i on postavlja to isto pitanje.

Crna Gora je mala država sa veoma snažnim ljudima. Oni su veoma snažni ljudi. Oni su veoma agresivni ljudi, možda će postati agresivni i čestitam – u trećem svetskom ratu smo! – kazao je Tramp.

CRNOGORCI ODGOVORILI:

Predsednik Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP) Ranko Krivokapić rekao je, posle opaske američkog predsednika Donalda Trampa da su Crnogorci agresivni ljudi i da mogu da izazovu Treći svetski rat, da je Tramp verovatno najčudniji predsednik u istoriji SAD.

Sa ovakvim predsednikom i njegovim poznavanjem inostrane politike, ko zna šta se dešava. Spoljna politika nije baš njegova stvar – rekao je za BBC Krivokapić.

On je istakao da mir u Crnoj Gori nije ni u kakvoj opasnosti i da je sve „pod kontrolom”.