Ako znate jedan od ovih 5 stranih jezika POSAO u inostranstvu vam je ZAGARANTOVAN

Ovo je pet jezika koji su na svetskom tržištu trenutno ubedljivo najtraženiji.

Ako ih savladate, kako piše Noizz, možda vam se smeši neka lepša budućnost:

  1. Nemački

Kako je Nemačka jedan od stubova evropske ekonomije i spada u zemlje sa relativno otvorenom ekonomskom politikom, ako u džepu imate znanje ovog jezika, trljaćete ruke. Njihove firme posluju u celom svetu i u celom svetu posluju firme koje sarađuju s Nemcima.

  1. Francuski

Na pet kontinenata preko 200 miliona ljudi govori francuski, što ga čini drugim najrasprostranjenijim posle engleskog. Najkorisniji će vam biti u zemljama u kojima se govori kao maternji, a to su Kanada, Švajcarsa, Belgija, delovi Afrike… Treba li dodati da je Francuska peta najjača ekonomska sila na svetu i treća na rang listi najpovoljnijih destinacija za investiranje.

  1. Španski

Ako vam je cilj Amerika, pa čak i Zapadna Evropa, znanje španskog nije samo poželjno već i neophodno. Rastuće ekonomije Meksika, Čilea, Kolumbije doprinose tome da je ovaj jezik sve traženiji, a prednost mu je i to što se uči izuzetno lako. Hvala bogu na svim tim sapunicama kojima su nas kljukali kao klince!

  1. Kineski

Nije tajna da je kineska ekonomija novi vladar sveta, sa sve jačim uticajem kako u Severnoj i Južnoj Americi, tako i u Africi. Kina je sa svojim milijardu stanovnika kao tržište zlatni rudnik za biznismene. Potražnja za stručnim kadrom u multinacionalnim kompanijama koje posluju u Kini porasla je poslednjih godina za oko 35 odsto.

  1. Arapski

Arapsko poluostrvo je jedna od najbogatijih regija na svetu. Raznolikost ovog tržišta pruža mogućnost za poslovno napredovanje u brojnim oblastima, kao što su obrazovanje, finansije, novinarstvo…