Da li si i ti NADČOVEK kao Aleksandar Vučić?

Nadčovek, koji konstantno radi u interesu građana, nikad ne spava, a i ako mu se desi da ponekad zatvori oči, u glavi premotava film o tome kako da spase zemlju, sačuva Kosovo, privoli i zapad i istok i svima nam obezbedi još bolji život nego što imamo – pošto je, jelte, ovo što imamo već fantastično.

To je Aleksandar Vučić, kakav želi da se predstavi građanima Srbije, piše Ljubica Krstić za NOiZZ.

I tu se, u tu njegovu čudnu igrici u kojoj smo svi postali poput onog statiste što se onesvešćuje, savršeno uklapa i jučerašnja izjava da „dnevno pročita između 500 i 600 stranica dokumenata, što tajnih, što javnih“. I već na prvu loptu je prosečnom vlasniku mozga većeg od omanje mandarine jasno da tu nešto ne štima – ako ni zbog čega drugog, onda zbog puke matematike – piše ona.

Naime, čoveku je u proseku potrebno dva minuta da s pažnjom pročita jednu stranicu A4 formata, a Vučić kaže da stigne da ih pročita 600. To znači da dnevno provodi oko 20 sati samo čitajući dokumenta! Pa čak i da uzmemo u obzir jako malo verovatnu mogućnost da Vučić nije prosečan, pa da mu treba dvostruko manje vremena, to je opet 10 sati dnevno, potrošenih samo na čitanje dokumentacije. Ali to se, uprkos pretpostavci zlih jezika, savršeno uklapa u jedan prosečni radni (a kakav bi inače bio?) dan predsednika Vučića.

Ostatak “kontre” pročitajte OVDE