Policajci HEROJI sprečili samoubicu da skoči sa mosta

Nismo se uplašili i morali smo da ostanemo hladne glave i pribrani jer su bukvalno sekunde odlučivale o tome da li će da skoči sa mosta ili ne, pričaju za juGmediu saobraćajni policajci Ratko Stanković i Miloš Golubović, koji su sinoć sprečili tridesetčetvorogodišnjeg sugrađanina da skoči sa mosta.

Prava drama se odvijala u centru Leskovca, kod “Foto Bate” u nedelju uveče oko 21 časa, kada je ovaj Leskovčanin preskočio ogradu mosta na Veternici s namerom da sebi oduzme život, naočigled brojnih prolaznika na Bulevaru oslobođenja i omladinaca koji se u to vreme okupljaju na gradskom keju.

Mi smo stigli bukvalno za 30 sekundi nakon dovaje na lice mesta jer smo bili u blizini  kaže policajac Miloš Golubović, koji je u službi svega sedam meseci.

policajci 3.jpg

Ali drama, zbog koje je bio zakrčen i saobraćaj na mostu, se tu nije završila, jer je mladića trebalo odvratiti od namere da skoči.

Razgovarali smo sa njim nekoliko minuta. On je sve vreme bio okrenut ogradi leđima i gledao u reku. Kada nam je dozvolio da mu priđemo, kolega i ja smo ga uhvatili za ruke i prebacili na bezbednu stranu ograde – prepričava nam celu akciju ovaj mladi policajac.

Nakon toga je došla i Hitna pomoć i nesrećnog mladića odvezla u Urgentni centar Opšte bolnice Leskovac

Stanković je u službi već 25 godina i kaže da, na žalost, ovo nije prvi put da spašava potencijalne samoubice.

Pre dve godine, sećam se da su bile neke kišei reka nadošla, jedva smo uspeli da spasimo staricu koja je skočila sa druge strane mosta. Dok smo je izvlačili, stalno nam je ponavljala: Pustite me, pustite me! To su strašne stvari, ali mi moramo da ostanemo pribrani u takvim situacijama i spašavamo živote  zaključuje Golubovićev iskusniji kolega.

Samo pre šest meseci, njihove kolege policajci Srađan Jović i Vladimir Ilić, spasili su drugog mladića da skoči sa istog mesta u Veternicu.

Najveći deo radnog vremena zaokupljeni su radarima, kontrolom saobraćaja, kaznama, ali moraju da budu spremni i obučeni i za ovakve herojske podvige.